Ненад Чанак: Долазим и бићу са Цетињанима 5.септембра, ако се тамо нешто лоше деси, искључиви кривац биће Јоаникије

„Идем на Цетиње и немам намјеру да се склањам када је у питању потирање идентитета људи који су ме прихватили као свог још прије 30 година“, рекао је Чанак гостујући у Јутарњем програму Пинк ТВ.

Нанад Чанак (Фото: Лола Ђорђевић)

„Имамо озбиљан напад на идентитет Црне Горе“, почео је Чанак причу о устоличењу митрополита Јоаникија и додао да је Цетињски манастир – црногорски, власништво града Цетиња.

Њега треба устоличити у Подгорици јер је храм у Подгорици неупитан, власништво СПЦ.

„Ко год инсистира на томе да дође непозван на Цетиње, направиће велико зло које стотинама година неће моћи да се опере“, казао је Чанак и рекао да ће на Цетињу бити опасно 5.септембра.

„Тамо ће се скупити људи који нису спремни да им се потире идентитет зато што неко хоће да вријеђа локално становништво“, казао је Чанак и додао да је то „чиста провокација“.

„Ако се нешто лоше деси на Цетињу, искључиви кривац биће Јоаникије“, тврди Чанак и објашњава да се жели показати „демонстрација изборне побједе“, јер је то струја „која жели да посрби Црну Гору“.

Чанак је рекао да ће на Цетиње доћи већ 3.септембра и то из једноставног разлога што је тамо био и прије 30 година када се пјевало Дубровнику.

Казао је да су прије 80 година и са Цетиња људи ишли у Шпански грађански рат и тамо се такође борили против фашизма.

Ово сада је „врло близу томе“, закључио је Чанак.

(portalluca.me)