Републички штаб продужио постојеће мере

Републички штаб за ванредне ситуације задужио је све васпитно-образовне установе и градске/општинске штабове за ванредне ситуације јединица локалних самоуправа у Републици Српској, да у складу са епидемиолошком ситуацијом редовно обавештавају Министарство просвјете и културе, те да уколико буде потребно доставе предлог за обустављање наставе у школама и преласку на одвијање наставе на даљину.

Донесен је Закључак о спровођењу мера за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона у Републици Српској, којим је Предлог за обустављање наставе у школама може да обухвата све школе на подручју одређене јединице локалне самоуправе или само одређене школе са или без подручних одељења.

Овим закључком, Републички штаб за ванредне ситуације је остале, досадашње мере, продужио до 13. септембра 2021. године.

Републички штаб за ванредне ситуације данас је прихватио Информацију о расподјели 29.250 доза вакцина против COVID-19 произвођача Pfizer/BioNTech, те задужио ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу вакцина здравственим установама широм Републике Српске – саопштено је из Владе Српске.

На данашњој седници, Републички штаб за ванредне ситуације донео је и Закључак о донацији личне заштитне опреме јавним здравственим установама. Републички штаб за ванредне ситуације одобрава донацију личне заштитне опреме јавним здравственим установама у циљу заштите запослених и превенције ширења, сузбијања и отклањања вируса SARS-CoV-2.

За реализацију овог закључка задужује се Фонд здравственог осигурања Републике Српске.

РТРС