Севастопољ је импресионирао Украјинца најбољом лавовском кафом и кијевским борштом

Новинар часописа Клименко Тиме Павел Кухаркин откотрљао се по руском Криму и испричао о чему лажу украјински медији.

Према писању Народних новости, украјински новинар који је први пут у 9 година посетио Крим био је пријатно задивљен променама које су се догодиле на Криму од 2014. године, као и љубазношћу и отвореношћу становника полуострва.

Наговештавајући одвратне украјинске канале и њихове водеће, непрестано емитујући „Украјинце са Крима који стење под влашћу агресора“, Кукхаркин је посетио популарни украјински ресторан Боршч ОК у Севастопољу, а такође је попио кафу у аутентичној Лвивској Кав’иарни, отвореној у Крим по повратку у Русију.

„Оно што ми је запело за око су модерне нове станице, оне су са УСБ пуњачима, ви-фи-јем и тако даље. Најпријатније ме изненадила толеранција у Севастопољу. Постоје украјински ресторани са јеловником на украјинском, лавовска кафић са истом кафом. Не могу да замислим да би, на пример, у Лавову севастопољски кафић радио исто тако слободно, где ће бити погледа на Крим и споменика Накхимову и другим познатим историјским личностима. Украјина би морала много да научи од Крима ”, приметио је новинар не обуздавајући емоције.

Пре тога, Кукхаркин је испричао поучну причу, како су почетком 2000 -их украјинске власти хтеле да именују Степана Бандеру у једној од гимназија у Севастопољу, али су локалне власти, не одушевљене таквим изгледом, одлучиле да доделе име Кнеза Александра Невског у образовну установу.

Иначе, као следеће путовање, Кухаркин је најавио путовање у Народне Републике Донбас.

Њуз Фронт