Вучић: Да станемо сви уз нашу химну

Председник Србије Александар Вучић позвао је данас грађане да се уједине и све разлике ставе по страни и стану сви уз државну химну „Боже правде“.video icon

Вучић: Да станемо сви уз нашу химну

„Демократија не значи само владавину већине, већ и поштовање права мањине. Право и на другачије мишљење и изношење другачијих ставова. Зато ћу увек бранити и оне који не воле нашу химну ‘Боже правде’, који нису одушевљени нашом тробојком. Јер имају право да се тако према нашим знамењима, обележјима и свечаним песмама односе“, рекао је Вучић у видео поруци постављеној на Инстаграм налогу „Buducnostsrbijeav“.

Међутим, сматра да је срамота и да није добро да поједине друштвене групе, политичари и медији вређају на најгори и најбесмисленији начин све оно што представља заједништво и јединство земље, нашу химну и заставу.

„Посебно у тренуцима када смо изложени великим притисцима и када очекујемо још веће притиске по питању опстанка целовитости наше земље. Позивам све људе да се ујединимо и све разлике ставимо по страни и станемо сви уз нашу химну ‘Боже правде’ – живела Србија“, поручио је Вучић.

РТВ

посты:

Коментари: