ТЕНЗИЈЕ У ДПС-У: Део посланика се буни и неће да иде да митингује против устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу?!

Део посланика Демократске партије социјалиста се не слаже са одлуком партијског врха да се у недељу иде на Цетиње, потврђено је Borba.me из више извора у овој странци.

Тензије у ДПС-у, настале су након најаве да ће посланици бити на протесту на Цетињу због устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија, а неки од њих су поручили да се неће појавити. Поједини су казали и да ће бити на скупу, али да неће бити у првим редовима кад већ морају да буду тамо.

Јасно је да ДПС-а након пораза одавно пуца по политичким шавовима, а ово је још једна у низу одлука око које се у најјачој опозиционој партији не слажу.

Прво је лидер партије Мило Ђукановић најавио да ће 5. септембра бити на Цетињу, потом је и потпредседник ДПС-а Иван Вуковић поручио да ће сви посланици ове странке бити на Цетињу.

“Бићемо на Цетињу, то сматрамо нашом патриотском дужношћу. Нико не спори право устоличења, нико никада ником није спорио никакаво право. Ми поштујемо право свих да упражњавају права у и слободе које им гарантује Устав. Споран је начин на који се митрополит и људи који дјелују с њим односе према Цетињу, Црној Гори и историји. Ми имамо обавезу да дигнемо глас против тога у нади да ће се од тога одустати”, рекао је Вуковић.

Јуче је на радном доручку директор Управе полиције Зоран Брђанин саопштио да никакав скуп није пријављен за 5. септембар на Цетињу, па за сада није познато како ће посланици ове партије који се залажу за поштовање устава и закона Црне Горе да се појаве на непријављеном протесту.