Патријарх Порфирије: Срећан сам јер смо устоличили митрополита по вољи Цркве, али сам и тужан, јер су неки људи тај чин љубави према свима, намеравали да спрече снајперском пушком

Његова светост патријарх српски господин Порфирије отишао је из Црне Горе након своје прве канонске посјете нашој држави и након чина устоличења митрополита Јоаникија у Трон Светога Петра Цетињскога.

Патријарх је отпутовао у Београд, а њега су са подгоричког аеродрома испратили Митрополит Јоаникије са свештенством, а међу њима је био присутан и премијер Црне Горе, Здравко Кривокапић.

„Захваљујем свима, жалим све који су на било који начин повређени и молим их за опроштај. Молим се Господу за ову земљу, за овај народ и за све људе, и молим њих да се моле за мене, јер су они ближи Богу“, казао је Патријарх Порфирије у својој објави на Инстаграм профилу.

„Растајем се, надам се не за дуго, са овом благословеном земљом и народом, са двоструким осећањима. Срећан сам веома јер смо извршили дело Цркве, устоличили митрополита по вољи Цркве и народа ове епископије, народа који дубински воли Светосавску Цркву“, објављено је на званичном Инстаграм профилу Патријарха.

„Али сам и више него тужан, чак ужаснут чињеницом да су у видокругу били неки људи који су тај чин љубави према свима намеравали да спрече снајперском пушком. Захваљујем свима, жалим све који су на било који начин повређени и молим их за опроштај. Молим се Господу за ову земљу, за овај народ и за све људе, и молим њих да се моле за мене, јер су они ближи Богу“, додао је Патријарх.

ИН4С