Вучићева порука Милу: Нећете покорити Србију

У интервјуу на ТВ Прва српски председник Александар Вучић коментарисао је догађаје у Црној Гори и поручио црногорском председнику Милу Ђукановићу да он неће управљати Србијом, док Србија не жели да управља Црном Гором.


У последњих тридесет година, Црна Гора је на свакојаке начине покушавала да управља Србијом – како преко криминала, тако и преко функционера, рекао је Вучић.

„Ми смо те људе почистили и наставићемо то чишћење“, изјавио је председник Србије.

Према Вучићевим речима, немире на Цетињу индуковао је део црногорских политичара.
Он је оценио да је добро да је влада Црне Горе променила своју одлуку у вези устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија и честитао црногорском премијеру Здравку Кривокапићу што је држава показала да има инструменте да може да спроведе што је намеравала.

„Најављиване су тензије, протести против устоличења. Партијски организовани скупови. Цетиње је место у којем је преко 90 одсто становништва оријентисано против СПЦ, где постоји изражена мржња према свима који припадају неким другим народима сем Црногорском. Али чак не бих рекао да је то стварна мржња, већ индукована од стране дела политичара у Црној Гори. Било је логично очекивати што се збивало“, нагласио је Вучић за ТВ Прва.

Јоаникије на важном месту, да ради на смањењу тензија
Вучић је изјавио је да је на устоличеном митрополиту црногорско-приморском Јоаникију да настави да брине о верном народу у ЦрнојГори, као и да ради на смиривању тензија.
Вучић је подсетио да је већ јуче, дан уочи устоличења, честитао митрополиту Јоаникију.

“Он је на веома важном месту, и мора да брине о целокупном верном народу у Црној Гори, додатно да ради на помирењу на, смањивању тензија, страсти и верујем да ће са патријархом Порфиријем, наставити то да чини”, рекао је Вучић за ТВ Прву.

Он је додао да је наше да сагледавамо последице И да видимо шта је на нама да чинимо.
На питање да ли је била угрожена безбедност патријарха и митрополита, Вучић је рекао да је, када се долази на такав начин, будући да су на Цетиње дошли хеликоптером, јасно да ствари нису једноставне.

“Они су слетели на земљиште иза манастира, успели да дођу хеликоптером. Сачекали су их припадници специјалне полиције и увели у манатри”, рекао је Вучић.

Додао је да зна ко их је чувао, да су то различити људи, на различитим местима, али није желео детаљније да говори о томе.

Спутник