Аустријски канцелар рекао је да земља неће прихватити избеглице из Авганистана

Аустријски канцелар Себастиан Курц у интервјуу за новине Ла Стампа рекао је да та земља неће прихватити ниједног избеглицу из Авганистана.

Аустријски канцелар рекао је да земља неће прихватити избеглице из Авганистана
Себастијан Курц (Фото: Лола Ђорђевић)

„Нећемо прихватити ниједног авганистанског избеглицу у нашој земљи. То се неће догодити док сам ја на власти. Аустрија већ има четврту по величини авганистанску заједницу на свету. Само ове године, око 8.000 избеглица стигло је у нашу земљу још увек отвореном балканском рутом, од чега петина из Кабула ”, рекао је политичар.

Он је напоменуо да је интеграција Авганистанаца у аустријско друштво изузетно тешка. Конкретно, то је због ниског нивоа образовања и разлика у основним вредностима. Курц је нагласио да ће Аустрија послати 20 милиона еура за подршку суседним авганистанским земљама које су биле изложене приливу избеглица.

„Аустрија је врло критична према плановима који укључују велике дугове након пандемије. Током пандемије короне било је исправно и важно одлучно подржати економију. Али сада морамо вратити јавне финансије на чврсте темеље, усредсредити се на конкурентност Европе, како бисмо били у току са другим регионима света посебно са Азијом “, резимирала је канцеларка.

посты:

Коментари: