Додик: Не бирају средства да заштите злочин над Србима

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да заједнички став Жељка Комшића и Шефика Џаферовића, поводом хапшења Едина Врања, при уласку у Србију показује да неће бирати средства да заштите злочин над Србима и да сачувају медијску истину о рату у БиХ.
Додик: Не бирају средства да заштите злочин над Србима

Додик је рекао да је хапшење Врања само изговор и повод за покровитељски став према тим злочинима.

„Бошњаци у БиХ су опредијељени за процесуирање злочина само над Бошњацима, а сваки други процес било у БиХ или ван ње, посебно над Бошњацима као извршиоцима виде као удар на БиХ и прогон њених држављана“, рекао је Додик у изјави за Срну, упитан да коментарише заједничко саопштење Комшића и Џаферовића да хапшење Врања представља нови у низу срачунатих прогона над грађанима БиХ које врше власти у Србији.

Нагласио је да је Србија суверена држава са независним правосуђем, а да реакције попут ових Комшићевих и Џаферовићевих само излажу БиХ јавном подсмеху у региону и откривају суштину „правде“ о којој говоре два, како је рекао, „бошњачка члана Председништва“.

„Њихова је правда да су Срби, Република Српска и Србија кривци, а Бошњаци жртве у рату и миру. Када једном напусте политику жртве и схвате да је тзв. Армија БиХ починила ужасне злочине над Србима и Хрватима у БиХ, можда још буде неко ко ће бити спреман на дијалог са Бошњацима „, рекао је Додик.

Некадашњи начелник Сектора криминалистичке полиције у Федералној управи полиције Един Врањ ухапшен је јуче на граничном прелазу Увац у Србији због сумње да је као иследник у логору у Горажду учествовао у малтретирању и пребијању ратних заробљеника српске националности који су били припадници Војске Републике Српске.

Танјуг

посты:

Коментари: