Генерал америчке војске говорио је о супериорности снажних руских снага над америчким

Према мишљењу једне од високо рангираних америчких војски Русија је тренутно значајно испред Сједињених Држава у савременим врстама наоружања укључујући нуклеарно одвраћање.
Генерал америчке војске говорио је о супериорности снажних руских снага над америчким

Како пише Украина.ру позивајући се на РИА Новости, заменик начелника Здруженог штаба Оружаних снага САД генерал Џон Хејтен приметио је чињеницу да је Русија у последњих неколико година успела да потпуно модернизује свој нуклеарни потенцијал док су САД заглибиле у бескрајним плановима и одобрењима.

Штавише, према њему заостајање Сједињених Држава од Руске Федерације, па чак и Кине, толико је значајно да већ представља претњу по националну безбедност Сједињених Држава.

„Имате такве ривале као што су Русија и Кина, а ми се и даље крећемо преспоро“, рекао је он,апелујући на све који су задужени за ову област у Пентагону, Конгресу и Белој кући да максимално убрзају модернизацију америчке војске.

Амерички генерал је нагласио да би у садашњим околностима, не поседујући довољну моћ да одбију потенцијалне нападе, америчке власти требале више пажње посветити дипломатији и започети отворени дијалог са Москвом и Пекингом.

посты:

Коментари: