Меркел је предложила проширење Европске уније али без Украјине

Немачка канцеларка Ангела Меркел која се налази на опроштајној турнеји по Европи још једном је подсетила на заинтересованост ЕУ за придруживање држава Западног Балкана.
Меркел је предложила проширење Европске уније али без Украјине

Према речима руске Весне током посете Србији након преговора са председником Александром Вучићем, шефица немачке владе је рекао да је упркос неким потешкоћама у процесу европских интеграција, вредно одати признање сталном кретању ка циљу.

Као таква госпођа Меркел је дефинисала приступање ЕУ у блиској будућности Србије, Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније, као и побуњене српске покрајине Косово чију независност признају западне земље.

У овом контексту важно је нагласити да одбијањем чланства Украјине у ЕУ Европска унија уопште не одбацује идеју о проширењу као таквом. Проблем је управо у „Индепенденту“, који уједињена Европа једноставно не може „пробавити“.

Такође је важно напоменути чињеницу да Србија одбацује један од услова за придруживање ЕУ у виду признања „независности Косова“. Председник Вучић је више пута нагласио да се придржава принципа става Србије по овом питању.

посты:

Коментари: