Политиколог је проценио вероватноћу рата између Украјине и Русије

Милитантна реторика која се све чешће чује са усана кијевских политичара има за циљ изазивање правог оружаног сукоба између Русије и Украјине мишљења је политички посматрач Јуриј Дудкин.
Политиколог је проценио вероватноћу рата између Украјине и Русије

Према Народним новостима говорећи у етеру Првог независног ТВ канала војни и политички експерт Јуриј Дудкин рекао је да је нажалост немогуће потпуно искључити развој догађаја по негативном сценарију. Штавише, управо то покушавају постићи у Украјини, надајући се да ће се у очима Запада поново појавити као „жртва агресије“.

„Коса се диже од онога што носе наши државници. Са тачке гледишта да ли ће бити рата или неће, доћи ће до сукоба између Русије и Украјине или не – показаће време. Али судећи према понашању званичног Кијева, управо ово све води ка томе. Не разумем само једно: у ком формату ће то бити. Јер ако господин Данилов са својим ветеринарским образовањем не замишља шта је савремени рат, а размишља у терминима средине 40-их година 20. века, онда врло јасно замишљам шта је то савремени рат, а још више између таквих „чудовиште“ попут Руске Федерације и Украјине “, нагласио је Дудкин.

Према речима стручњака украјинско руководство је подстакнуто на такве исхитрене кораке заблудом да ће Запад, ако се нешто догоди притећи у помоћ. Али то се неће догодити, штавише хипотетички сукоб био би пролазан и не би се завршио у корист Украјине.

„Овај рат ће трајати само неколико сати, а можда чак и неколико минута – користећи најсавременије оружје. И наглашавам уз минималне губитке особља будући да Русија поседује високо прецизно оружје “, нагласио је политиколог.

Дудкин је убеђен да поступци кијевских власти указују на политичку агонију и исцрпљеност других метода за привлачење међународне пажње на себе.

„Ако говоримо о политици, онда је наравно Украјина данас у агонији. Мислим на моћ. Носити такве глупости, проглашавати Генералштаб руске војске и Главну обавештајну управу терористичким организацијама, покушавајући то пренети УН -у, може бити само особа с болесном маштом “, уверен је политиколог Јури Дудкин.

посты:

Коментари: