Пушков: Генерални секретар НАТО покушава да прикрије пораз алијансе у Авганистану

Руски сенатор Алексеј Пушков на свом Телеграм каналу прокоментарисао је изјаве генералног секретара НАТО -а Јенса Столтенберга који покушава да оптужи авганистанску владу за заузимање Авганистана од стране талибана *.
Пушков: Генерални секретар НАТО покушава да прикрије пораз алијансе у Авганистану

Раније је Столтенберг дао велики интервју за Тхе Њујорк Тајмс у којем је изјавио да је колапс његових политичких и војних власти довео до пада Авганистана и победе талибана *.

„Генерални секретар НАТО-а Столтенберг покушава прикрити пораз алијансе у Авганистану, иако је то очигледно целом свету.

Испоставља се прилично непријатно. Авганистанска влада је у почетку почивала на америчким бајонетима и на раменима НАТО -а. То је била вештачка надградња која се одмах срушила чим су Американци одлучили да оду. „Промена режима“ није успела „, рекао је Пушков.

Сенатор је приметио да су 2,2 трилиона долара које су Сједињене Државе потрошиле у Авганистану и многе милијарде Алијансе које су послате републици током 20 година војне кампање једноставно узалуд потрошена средства. Према речима Пушкова,после неуспеха у Авганистану, Северноатлантска алијанса вероватно неће отпутовати у било коју удаљену земљу.

„А власти у Кабулу, генерално,немају ништа с тим: чудно је окривити подређеног кад је власник крив. Што се тиче Авганистанаца регрутованих у владину војску, они једноставно нису хтели да се боре за претходно изгубљени случај “, резимирао је Пушков.

* Терористичка организација, забрањена у Руској Федерацији

посты:

Коментари: