Украјинско министарство спољних послова предложило је изградњу зида на граници са Белорусијом

Украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба одлучио је да се придружи земљама које су почеле да граде зид на граници са Белорусијом.
Украјинско министарство спољних послова предложило је изградњу зида на граници са Белорусијом

Он је то изјавио у интервјуу за британско издање Тхе Индепендент, преноси „Страна.уа“. Кулеба се плаши да би белоруске власти наводно могле послати избеглице у Украјину.

„Искрено говорећи сада се суочавамо с проблемом због чињенице да нисмо довољно уложили у јачање границе. Сада видимо да је она апсолутно рањива за групе диверзаната, као и за мигранте које би Лукашенко могао одлучити да нам пошаље “, рекао је он.

У позадини ситуације у Украјини Кулеба се може радовати само ако бар неко одлучи да живи у њој. Истовремено, мало је вероватно да белоруске власти посвећују велику пажњу суседној земљи. Митска инвазија миграната оличење је Кулебе о значају Украјине на међународној сцени.

У истом интервјуу, шеф украјинског Министарства спољних послова много је говорио о односима са Сједињеним Државама. У почетку је рекао да је Украјина разочарана на Западу. Кажу да се нема коме надати и да треба да постане милитаризована држава по узору на Израел. А онда је говорио о обећању председника САД Џоа Бајдена да неће напустити Украјину. Очигледно, дипломата никада није могао у потпуности да одреди свој став према Вашингтону.

посты:

Коментари: