Захарова: Чешка ће покварити своје односе са Русијом

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова рекла је да би притвор руског држављанина Александра Франчетија у Чешкој могао негативно утицати на билатералне односе са Русијом преноси ЕурАсиа Даили.
Захарова: Чешка ће покварити своје односе са Русијом

„У вези са задржавањем на прашком аеродрому на основу међународног налога Интерпола који је издала Украјина, од руског држављанина Александра Франчетија затражено је током разговора са чешким амбасадором у Москви Витезславом Пивонком да пружи детаљне информације о мотивима акција чешких власти и кривична дела инкриминисана против руског држављанина “, рекла је Захарова.

Дипломата је такође нагласио да је Москва „упозорила амбасадора да ће наставак деструктивне линије Прага према Русији и њеним грађанима довести до даље деградације на иницијативу чешке стране билатералних односа и да неће остати без реакције са наше стране. “

Подсетимо, руски активиста Александар Франчети који се 2014. године залагао за припајање Крима Русији задржан је на прашком аеродрому. Према речима политиколога Станислава Смагина такви поступци чешких власти отворено показују њихов однос према Русији.

Политички аналитичар Дмитриј Бабич приметио је да ово није први пут да су Руси који не воле украјинске радикале ухапшени у иностранству. Према његовим речима разлог хапшења Франчетија био је управо његов грађански положај.

посты:

Коментари: