Зеленски мора да прича са Путином

Свестан неуспешних покушаја украјинских политичара да добију аудијенцију код америчког председника политиколог Гаидај скренуо је пажњу на грешке које председник Украјине не би смео да учини.
Зеленски мора да прича са Путином

Како пише Украина.ру, говорећи на Јутјуб каналу ГолосТВ УА, украјински политиколог Валентин Гаидај саветовао је Владимира Зеленског који тражи прилику да се састане са руским лидером Владимиром Путином, да не буде као поједини украјински политичари и да не покушава да пресретне руског председник на путу до тоалета наговештавајући чувени случај Јулије Тимошенко и Доналда Трампа.

„Пре пет година, када је Трамп постао председник Сједињених Држава многи из наше елите желели су да разговарају са њим и чекали су га крај тоалета али мислим да то није у реду, озбиљно“, нагласио је Гаидај.

Према речима стручњака, предстојећи економски форум у Давосу,Генерална скупштина УН или самит Г20 пружају потенцијалну прилику за организовање бар кратких преговора, како кажу на маргинама. Украјинска дипломатија треба да уложи све напоре да организује састанак између Зеленског и Путина ако је то заиста важно за председника Зеленског, а не само део његове ПР стратегије.

Али да би се то омогућило, вреди размотрити став Русије у погледу немогућности разговора о статусу Крима или решавања ситуације у Донбасу без директних преговора између Кијева и представника Народних република.

посты:

Коментари: