Путин детаљно објаснио зашто је завршио у самоизолацији

Председник Русије Владимир Путин саопштио је да су његови титри антитела на вирус корона и даље високи.
Путин детаљно објаснио зашто је завршио у самоизолацији

„Титри су ми, према општим подацима, прилично високи, али видећемо како ће то изгледати у пракси“, рекао је председник током састанка са члановима владе и руководством странке Јединствена Русија, говорећи о разлозима због којих је одлучио да оде у самоизолацију.

Према његовим речима, одлучио је да се самоизолује након што је код једног од људи у његовом непосредном окружењу дијагностикован ковид.

„У мом најближем окружењу разболело се неколико људи. И један од тих сарадника је човек који ради са мном у непосредној близини – био је вакцинисан, титри су му опали и ревакцинисан је, али очигледно мало касно. Три дана после вакцинације се разболео. Јуче сам са њим био у контакту цео дан“, испричао је председник.

Путин је додао да ће то бити прави експеримент.

„Да видимо како ‘Спутњик Ве’ функционише у пракси, јер су према најновијим мерењима моји титри довољно високи. Видећемо како ће то изгледати у пракси, у стварном животу. Надам се да ће све бити како треба. ‘Спутњик Ве’ ће заправо у правом животу показати своје високе параметре за заштиту од ковида“, закључио је председник.

Раније је Путин изјавио је да је принуђен да пређе у самоизолацију.

Спутњик

посты:

Коментари: