Путин и Асад: Терористи претрпели озбиљну штету, сиријска влада контролишe 90 одсто територије

Терористи су претрпели озбиљну штету, јер сиријска влада контролише више од 90 одсто територије те земље. То је један од закључака разговора руског и сиријског председника, Владимира Путина и Башара ел Асада у Москви.
Путин и Асад: Терористи претрпели озбиљну штету, сиријска влада контролишe 90 одсто територије

Башар ел Асад захвалио је Владимиру Путину на хуманитарној помоћи и заједничким напорима да се заустави тероризам.

„Заједничка операција за борбу против тероризма траје већ шест година, током којих су сиријска и руска војска постигле велики успех, не само ослобађањем земље или повратком избеглица у своје градове и села, већ и заштитом многих других недужних грађана. Тероризам не познаје политичке границе и не зауставља се на њима“, изјавио је Асад.

Владимир Путин је оценио да је главни проблем то што су стране трупе присутне у деловима земље, без дозволе Уједињених нација и без дозволе Дамаска.

„Тиме се очигледно крши међународно право. Не дозвољава Вам се да уложите максималне напоре у сређивање земље. Резултати председничких избора показују да Вам људи верују, упркос свим потешкоћама и трагедијама протеклих година, а процес обнове и повратак нормалном животу повезују са Вама“, указао је Путин.

РТС

посты:

Коментари: