Урсула фон дер Лајен: Улагање у будућност Западног Балкана је улагање у будућност ЕУ

Посетићу Западни Балкан како бих пренела снажну поруку о нашој подршци процесу приступања региона ЕУ, изјавила је председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен у Европском парламенту.

Урсула фон ден Лајен

Урсула фон дер Лајен је у говору о стању Уније у Европском парламенту, најавила посету Западном Балкану и поручила да ће Брисел појачати економску подршку региону.

„Пре краја овог месеца, посетићу Западни Балкан како бих пренела снажну поруку о нашој подршци процесу приступања региона ЕУ. Дугујемо то младим људима који верују у будућност у Европи“, поручила је фон дер Лајен у говору пред европским посланицима у Стразбуру.

Председница Евроске комисије је најавила да ће ЕУ појачати економску подршку Балкану кроз „нови економски и инвестициони план у вредности трећине укупног БДП-а целог регионa“.

Улагање у будућност Западног Балкана је улагање у будућност ЕУ, поручила је Фон дер Лајен у Европском парламенту.

У традиционалном годишњем говору о стању Уније, председница Европске комисије изнела је главне правце своје политике и приоритете за наредну годину, укључујући вакцинацију и борбу против пандемије ковида 19, иницијативе за економско раст и опоравак и иницијативу за формирање Европске одбрамбене уније.

ИЗВОР:
РТС

АУТОР:
ДУШАН ГАЈИЋ, ДОПИСНИК РТС-А ИЗ БРИСЕЛА