Повређена три становника ДНР-а

Троје становника Доњецке Народне Републике повређено је у гранатирању украјинских милитаната, јављају из Заједничког центра за контролу и координацију прекида ватре (СЦКК).

Према представницима ДНР-а у СЦКК-у, у петак у 06:50, кијевске снаге безбедности пуцале су из правца насеља Пески рудничког насеља Октјабрскаја. Испаљено је 20 мина калибра 120 мм на стамбени простор.

“Током гранатирања, повређени су цивили који су живели на авенији Колхозни 1А: мушкарац рођен 1987. (рана гелером у десну бутину); мушкарац, рођен 1991. (минско-експлозивна повреда, рана гелером левог рамена, шаке, лумбалног дела). Такође у ул. Василченко 37рањен је мушкарац рођен 1963., (траума од мине, потрес мозга, контузија у потиљачној регији)“, саопштено је из ДНР -а.

Такође се примећује да је украјинска страна игнорисала покушаје коришћења механизма координације у СЦКК-у за брзо успостављање тишине. Како је раније пренео Њуз фронт, током протеклог дана украјинске оружане снаге су пет пута гранатирале територију ДНР-а.