ИЗА ХАОСА НА ЈАРИЊУ СТОЈИ МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да међународни фактор ништа није учинио да се спроведу одлуке Бриселског споразума о формирању заједница српских општина на Косову и Метохији. Додик је истакао да су „подвале у Јарињу договорене са неким представницима међународне заједнице“.
ИЗА ХАОСА НА ЈАРИЊУ СТОЈИ МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА

„Потписан је Бриселски споразум који се тамо не поштује. Говорим то у контексту паралеле између те ситуације и ове овде у БиХ. Они хоће да направе Косово као независну државу, охрабрују Шиптаре да то учине и сада је у фази управо ово што говорим“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Према његовим речима, Албанцима се говори да узму шта им одговора из тог споразума, а „ко пита Србе и њихову заједницу општина на том простору“.

„Ми смо то све овде преживели, почев од таблица. Па опет нису успели да интегришу државу БиХ“, поручио је Додик, пренела је Срна.

Велики број незадовољних грађана блокирао је административни прелаз Јариње на путу Лепосавић-Рашка из оба смјера због одлуке Приштине да не дозволи улазак на Косово и Метохију возилима са регистарским ознакама градова из централне Србије.

Претходно су специјалне јединице полиције самопроглашеног Косова Росу распоређене на административним прелазима са централном Србијом – Јарињу и Брњаку.

Приштина је донела одлуку да возила са таблицама из централне Србије морају да имају привремене регистрације такозваног Косова.

ИНТЕРМАГАЗИН

посты:

Коментари: