Разумков је оптужен за „саботирање“ иницијатива Зеленског

Саветник шефа кабинета председника Украјине Михаил Подољак рекао је да је председник Врховне раде Дмитриј Разумков тобоже демонстративно саботирао иницијативе председника Владимира Зеленског, пише РИА Новости.
Разумков је оптужен за "саботирање" иницијатива Зеленског

Раније су се у украјинским медијима појавиле информације о могућој оставци Разумкова са места председника Врховне раде због личног сукоба са Зеленским. Према речима новинара Валерија Калниша посланицима се нуди 50-100 хиљада долара за оставку Разумкова. Сам говорник је рекао да не намерава да поднесе оставку и планира да покрене проверу информација о могућој куповини гласова.

„По мом мишљењу, данашњи говорник отворено омета кључне иницијативе председника. Можда мисли да би нека врста поступка могла бити глаткија. Али споља изгледа управо овако – успорава се у интересу одређених појединаца. Нема кривичних пријава против Разумкова. Али дошло је до фундаменталних неслагања између странке [Слуга народа] и Дмитрија Александровича “, рекао је Подољак у интервјуу за Главком.

Треба напоменути да се у складу са законом, председник Врховне раде може у било које време опозвати са функције: на његов захтев или у вези са незадовољавајућим радом. Опозив говорника може покренути 150 од 450 народних посланика.

посты:

Коментари: