Какав предсједник, такав и Кабинет предсједника

Ваљда Кабинет подразумијева неки ниво и неку обавјештеност, неку академску висину и дистанцу, административну отменост, племенито васпитање и дипломатско опхођење кабинетлија. Кабинет подразумијева, ваљда, више мудријех глава, неко промишљање и умножену одговорност. Узалуд!

Из Кабинета предсједника ЦГ само се чује неко тандркање, нека нервоза, неки комплекс ниже вриједности, неки уличарски кажипрст и неке филмске обрвице, неке пријетње велесилама као да је у питању хол у просторијама мјесне заједнице, док дпс дијели брашно пред изборе.

Но, какав предсједник, такав и Кабинет предсједника. Какав предсједник странке, такав и Посланички клуб странке.

Све клонови из Менгелеове лабораторије. Све клонови, али „чистих биографија“. Да као тоалет-папир послуже врховнику. И тиме се диче. Високи, али без рамена, главати, али ситне памети, космополите, али русофобни, у маркираним одијелима, али откривени, самоувјерени, али постиђени, пацифисти, али хушкачи, успјешни, али поражени, евроатлантски и свјетски, али искључиво уз помоћ преводилаца, родољуби личних интереса, однарођени народољупци, пуна им уста Цркве, али ратују за секту.

То је крој предсједникових кабинетлија и перјаница, расточке послуге. И умјесто да прихвате одраз у огледалу од кевлара, узалудно се труде да га разбију белведерским опиљцима. Руско је то огледало, глобалисти расточке орјентације.
Не боли њих хеликоптер, но што су Црква и Премијер били изнад ситуације, па нијесу дозволили да хулигани уопште дођу у прилику да им се мора завртати шија. Био је то лет изнад кукавичјег гнијезда до Соколове Келије! Зна то Захарова, Бог јој добра дао!

Божидар Ровчанин/ИН4С