Обавезна вакцина за наставнике и медицинаре

Нови Зеланд захтеваће од наставника и радника у здравственом сектору да буду у потпуности вакцинисани против корона вируса, саопштила је данас премијерка Џасинда Ардерн.

Такође, како наводи агенција Ројтерс, премијерка је саопштила да се продужавају мере ограничења против корона вируса у граду Окланду за још недељу дана.

Одлука о обавезној вакцинацији саопштена је у тренутку када се власти Новог Зеланда у највећем граду Окланду боре против жаришта високо заразне делта варијанте корона вируса.

„На Новом Зеланду се дешава један од најтежих и најизазовнијих тренутака у пандемији корона вируса до сада“, рекла је Ардерн новинарима у Велингтону, преноси Ројтерс.

Ардерн је, међутим, поручила да „постоји јасан пут напред“, који подразумева да се у наредних неколико месеци живи са мање мера ограничења против корона вируса и више слобода, али кад земља достигне виши ниво вакцинације.

Око 2,38 милиона Новозеланђана је до сада у потпуности вакцинисано, што чини око 57 одсто популације која испуњава услове за имунизацију, а званичници обећавају да ће укинути ограничења након што се вакцинише 90 одсто популације.

Радници у здравственом сектору мораће да буду у потпуности вакцинисани до 1. децембра, док ће школско особље морати да прими обе дозе вакцине до 1. јануара, рекао је министар Крис Хипкинс.

РТВ

посты:

Коментари: