УДАРНА ВЕСТ! “Ухапшени терористи на Косову планирали нападе на Кфор” Опасно је!

Петорица екстремиста ухапшени су на Косову и Метохији, а оптужени су за тероризам.

УДАРНА ВЕСТ! “Ухапшени терористи на Косову планирали нападе на Кфор” Опасно је!
Џевад Галијашевић(фото: Лола Ђорђевић)

Стручњак за тероризам Џевад Галијашевић каже да је ова “група пала јер су планирали нападе на војнике Кфора, што се може видети по заплењеном оружју – експлозиву, противтенковским минама, дроновима”.

Галијашевић упозорава да постоји још таквих група на Косову.

“Ситуација на Косово је без сумње опасна, превасходно по српску мањину. На Косову тероризам функционише у два правца, постоје подобни терористи који су обучавани и од стране спацијалаца Росу и који су миљеници САД, а ова петорица ухапшених спадају у другу категорију, јер су имали планове у односу на западне војне јединице. Ову групу терориста стављам у категорију оних хапшења као када су привођени имами у Приштини, односно оних који не подржавају западно присуство на овим просторима. Оно што је Америка урадила у Авганистану може бити и окидач за деловање ове групе, а сигуран сам да на Косову постоји још таквих група на слободи”, рекао је Галијашевић за Косово онлајн.

Галијашевић сматра да се велики број младића са Косова, који су ишли у Сирију да ратују, вратио радикализован.

“За насиље над Србима имате ‘подобне терористе’ које подржавају САД и Приштина, сетите се само мартовског погром из 2004. године. То је насиље над Србима које није сакривено, и Срби на Косову су практично постали европски Индијанци који су осуђени да трпе ударце, и да се на њих кроз претње и насиље врши притисак. С друге стране, у овом тренутку САД не могу више да разврстају терористе на оне који су “подобни” и оне који раде са Исламском државом и не желе запад на овим просторима”, истиче Галијашевић.

Косово Онлине

посты:

Коментари: