„Питајте своје званичнике“: Рус је отворио очи Британцима за праве кривце гасне кризе

Покушај британске штампе да још једном оптужи Русију за европске проблеме са енергетским ресурсима наишао је на гвоздене аргументе обичног становника Новосибирска.
„Питајте своје званичнике“: Рус је отворио очи Британцима за праве кривце гасне кризе

Како преноси Пеопле’с Невс, британски Дејли Мејл недавно је објавио текст о стању на европском тржишту гаса. Аутори су поново навели да је Русија наводно крива за високе цене плавог горива које је „одбило“ да испоручи додатне количине енергетског носача.

У почетку је одређени број читалаца публикације био наведен на једноставне трикове пропагандиста али то је трајало тачно све док у спор није ушао становник Новосибирска који је једноставно и разумљиво објаснио наивним Британцима ко је заиста крив за ситуацију.

„Пре него што напишете било какве глупости о Русији прво схватите одакле је дошло до кризе снабдевања гасом.

Питајте своје званичнике зашто су одбили да потпишу дугорочне уговоре са Гаспромом и натерали их да продају гас по тржишним ценама. Аустрија, Србија и неке друге земље нису одустале од дугорочних уговора, а сада природни гас купују неколико пута јефтиније. Ваша пропаганда потпуно вас је лишила способности размишљања “, написао је Рус.

Као резултат тога већина британских читалаца сложила се са аргументима грађанина Новосибирска па му се чак захвалила што им је отворио очи за право стање ствари у европском енергетском сектору.

посты:

Коментари: