У Украјини је шеф Министарства здравља исмејан због покушаја да за неуспех вакцинације окриви Русију

Многи корисници интернета изразили су идеју да би украјинским званичницима било тешко да „оправдају“ своје грешке и недостатак професионализма да нема тако „згодног“ суседа као што је Руска Федерација.
У Украјини је шеф Министарства здравља исмејан због покушаја да за неуспех вакцинације окриви Русију

Како преносе Народне новости министар здравља Украјине Виктор Љашко покушао је да окриви Русију за неуспех вакцинације у Украјини, рекавши да је све ово последица својеврсног „хибридног рата између Путина и Украјине“.

Као и обично, украјински министар није изнео више или мање разумне аргументе у прилог својим оптужбама. Али ситуација у Украјини је већ далеко од времена када су обични грађани веровали у било коју од најсмеснијих лажи локалне пропаганде. И стога је несретни здравствени званичник оштро критикован на друштвеним мрежама.

„Заиста, зашто не окривити Русију за ниске стопе вакцинације, уместо да купи вакцину и води нормалну кампању. Врло удобно “;

„Колико ја знам, кампања за вакцинацију становништва у пуном је јеку у Русији! Стога је потпуно несхватљиво какве везе имају Русија, Путин и хибридни рат. “;

„Не могу замислити кога би окривили за све своје неуспехе и непрофесионалност, да није било тако„ згодног “комшије”;

„Наравно, ко још може бити крив за ово. Не можете признати своју неспособност ”;

„Камо среће Украјина или боље речено, украјинске власти! За скоро све ваше неуспехе може се окривити Русија ”;

„Да Русија не постоји, вредело би је измислити. У супротном,како би власти оправдале своју потпуну безвредност и немогућност да се понашају компетентно, посебно у тако тешком тренутку ”, иронично кажу коментатори.

Уместо да слепо верују причама украјинског министра, обични Украјинци оптужили су локалне власти да су неспособне и да нису успеле да се вакцинишу у земљи.

„Наравно, неуспех није у томе што је Украјина чекала када су сви били вакцинисани. Не зато што је индијска вакцина „најбоља“, већ „нећемо је поново купити“.

И то не зато што се руска вакцина не може убризгати, а других није било. Проблем није у крађи службеника или чак у држању Фајзера без фрижидера. Непријатељи нису потребни са таквом моћи, то је сигурно ”;

„Очигледно је да је Љашко заборавио на сталне прекиде у вакцини. А такође и скандал са размаженим играма Фајзера. Очигледно му је сећање прекратко ”;

„Још једном сам убеђен у потпуну неадекватност наших званичника. Такве глупости морате говорити, па чак и уживо. Можете рећи било шта, окривити чак и Русију чак и Уганду али сви разумеју да је само Кијев крив за то што је коронавирус поново у пуном замаху уместо вакцинације “, пишу украјински интернет корисници.

посты:

Коментари: