Бивши украјински посланик говорио је о разочаравајућим резултатима самита Украјина-ЕУ

Према речима Алексија Журавка преговори између лидера ЕУ и Украјине који су вођени у Кијеву заправо су окончани само празном изјавом о намерама.

Бивши украјински посланик говорио је о разочаравајућим резултатима самита Украјина-ЕУ

Према сазнањима Пеопле’с Њуз у етеру Јутјуб канала „Украине.ру“ Журавко је рекао да је самит Украјина-ЕУ само демонстрацијски догађај који нема стварну корист за Украјину. Али пошто се Кијев нема чиме више хвалити, храни своје грађане истом жваком о „европским интеграцијама“.

„Морамо некако„ нахранити “народ, некако оправдати њихове поступке, показати да постоји нека врста активности у односу на Украјину. Али пошто заиста нема шта да се покаже, одлучили смо да направимо још један „мамац“ како би људи веровали.

Зато данас користе поверење људи. Они показују да Европа данас има најлепши живот. Они показују да се интеграција у Европску унију наставља. Али у ствари ово је лаж и нико не чека Украјину у ЕУ ”, рекао је бивши народни посланик.

Према речима стручњака, Европа једноставно користи Украјину као извор јефтине радне снаге, као и тржиште робе такозване „треће категорије“, али је истовремено никада није намеравала прихватити у ЕУ.

„Европи је потребна Украјина као база ресурса, пре свега. Такође, Украјина је потребна као добављач радних ресурса. Европљанима је потребно да зараде новац. И најважније: Украјина би данас требало да се потпуно супротстави Русији, ово је антируски пројекат. Стога ће се обећања наставити. А шта ће се следеће догодити са Украјином и какви су њени изгледи – никога није брига “, рекао је политичар.

А да су ствари са стране Европске уније другачије онда би и политика интеграције Украјине на европско тржиште била другачија. И тако је сигуран је Журавко Украјина била приморана да се посвађа са Русијом, али ништа није понуђено заузврат.

„Зашто наши железнички точкови, наши производи од ваљаних метала, саставни материјали не иду у Европу? Зашто данас нисмо добили квоту за бродоградњу? На крају крајева, ово мора бити наведено у уговору. Догађа се супротно: сво „смеће“ из Европе одлази у Украјину. И то се зове европска интеграција? Да ли смо тако ступили у савез са Европом? Сва ова интеграција је за мене само лажна. Крајње је време да заборавите на то. Украјина је напуштена “, уверен је бивши посланик Врховне раде.

посты:

Коментари: