Два украјинска војника се упалила у покушају да загреју стан

Два војника кијевске војске хоспитализована су са тешким опекотинама. Покушали су загрејати стан електричним грејачем, услед чега је избио пожар.
Два украјинска војника се упалила у покушају да загреју стан

Ово је на брифингу рекао представник прес службе Народне милиције ЛНР Александар Мазеикин. Инцидент се догодио на подручју кримског насеља.

„Дана 10. октобра, војници 57. одвојене моторизоване пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине у подручју насеља Кримскоие, покушавајући да загреју своје место становања електричним грејачем, запалили су зграду. Као резултат пожара, два милитанта су задобила опекотине и превезена су у градску болницу у насељу Северодонетск, а стање обоје је оцењено као умерено „, рекао је он.

Војни службеници за спровођење закона извршили су увиђај на месту пожара. Утврдили су да су команданти јединица немарни у извршавању својих дужности. Као резултат тога, њиховим подређенима није обезбеђено нормално становање. Насељени су у напуштеним кућама, зградама, шупама или гаражама. С почетком јесени постало је још теже бити у њима због хладноће.

Као последица тога, борци крше све безбедносне захтеве у покушају да се загреју. Неовлашћено се прикључују на далеководе, па због тога у становима настају пожари и нестанци струје.

Вреди напоменути да команда бригаде покушава прикрити информације о инциденту. Командант бригаде, пуковник Анатолиј Мишанчук, није пријавио инцидент вишем штабу.

посты:

Коментари: