Лавров објаснио зашто Запад покушава да врши притисак на Русију

Западу се не допада стабилан развој Русије и то што јача позиције на међународној сцени, због тога и покушавају да на свакакве начине врше на нас притисак, између осталог санкцијама и информативним провокацијама, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

„Покушавају да на нас врше притисак примењујући широк дијапазон нелегитимних средстава, од једностраних санкција и информативних провокација, до мешања у наша унутрашња питања“, рекао је министар на Светском конгресу руске дијаспоре.

 

Запад толерише дискриминацију руског језика
Лавров је говорио и о томе како Запад толерише дискриминацију руског језика у балтичким државама и у Украјини, наводећи да ствари иду све до отворено русофобних акција.

„Међу нечасним метода су и покушаји дискриминације наших сународника, по језику и етно-културолошкој припадности. На пример, наставља се протеривање руског језика из јавног живота у балтичким државама, Украјини, Грузији, не престаје се са покушајима ревизије историје и при томе тзв. либералне демократије Запада и бирократија ЕУ све то толеришу“, рекао је шеф руске дипломатије.

Ипак, истиче он, ти покушаји да се унесе раздор међу наше сународнике, уништи идентитет и да их посвађа са историјском Русијом немају перспективу, нагласио је Лавров, преноси Спутњик.