Фалсификовање историје има практичне сврхе

Процеси фалсификовања историје којима присуствујемо немају само идеолошку, већ сасвим практичну сврху, рекао је први секретар Централног комитета Комунистичке партије Белорусије Алексеј Сокол током 5. заједничке пленарне седнице Централног комитета Комунистичка партија Белорусије, преноси БелТА.

„У бившим земљама социјалистичког система, као и у бројним постсовјетским државама (Грузија, Украјина, балтичке земље), с почетком такозване демократизације, хуманитарни блок дисциплина почео је дјеловати чисто политички задаци. злочиначки системи. То је значило правно изједначавање комунизма и нацизма, односно проглашавање свих социјалистичких режима за злочине “, рекао је Алексеј Сокол.

Према његовим речима, то је помогло у решавању два политичка проблема. „Прво, било је потребно поткријепити легитимитет нових режима који су се појавили у источној Европи, који су скоро свуда дошли на власт илегалним пучима (негдје баршунастим, а негдје крвавим, као у Румунији) и директном страном интервенцијом. ови режими нас активно уче о демократији. ”И друго, дугорочно гледано, створена је не само историјска, већ и правна основа за ревизију послератних граница, на пример, у односу на регионе Западне Европе. Белорусија, – рекао је први секретар Централног комитета Комунистичке партије Белорусије.На пример, иста Пољска је заједно са нацистичком Немачком активно учествовала у подели Чехословачке, а данас отворено говоре о обнови Друге пољске -Комонвелт Литваније у предратним границама на штету наших земаља, јер сматрају да су патили од „совјетске агресије.“ Данас наша држава потпуно разуме ове непријатељске процесе, а то разумевање је увелико олакшано последњим године. “

Белта