(ВИДЕО) Опасне поруке Фахрудина Радончића: Не можете запалити један дио Балкана и очекивати да цијели Балкан буде у реду!

Лидер Савеза за бољу будућност Босне и Херцеговине и савезник лидера црногорске опозиције Мила Ђукановића Фахрудин Радончић, упутио је оштре критике на рачун међународне заједнице и руководства БиХ и Републике Српске.

Он је за ФАЦЕ ТВ у емисији код Сенада Фаџифејзовића, поручио “да се не може запалити један дио Балкана и очекивати да цијели Балкан буде у реду”.

На опаску Хаџифејзовића, да појасни да ли то значи “да се не може очекивати ако пукне у Босни, да не пукне у Београду и Црној Гори”, Радончић је казао да су међународна заједница и Европска унија показали “да је сукоб у Босни могуће изолирати” али упозорио да “на Балкану важи систем спојених судова”.

На питање да ли ће бити рата, бивши министар сигурности БиХ, казао је да “рата тешко може бити”.

“Велики су изазови пред Босном и Херцеговином. Велика је агресија од Додика и политике која је иза њега. Поред тога, 80 хиљада људи отишло је из државе, нико нема капацитета да ратује”, казао је он. Он је понашање опозиције у Републици Српској назвао “одговорном”.

“Понашање опозиције Републике Српске у последњих неколико дана је одговорно, јер не жели да прати Додиков авантуризам у смислу сепаратизма”.

Коментаришући изјаву члана Предсједништва БиХ и политичког лидера Срба у БиХ Милорада Додика, да ће пјевати “Нема те више, Алија”, Радончић је поручио “Сви смо ми Алија, али нисмо Бакир и Додик”.

Поред критика упућених Додику, Радончић је упутио оштре критике и међународној заједници, због како је казао, изостанка још оштријих реакција према Додику, али и “изостанка реакција међународне заједнице на ситуацију у Федерацији БиХ”, посебно у погледу “злоупотребе према медијима”.

ИН4С