Млада Луганскиња послала је писмо генералном секретару УН са захтевом да затвори сајт „Миротворац“

Фаина Савенкова скренула је пажњу на базу скандалозног украјинског медијског ресурса.

Како пише Украина.ру позивајући се на РИА Новости становник Луганска је написао писмо шефу УН-а Антонију Гутерешу. У њој је испричала како су у знак одмазде за истину о рату у Донбасу који је он износио свету, украјински радикали поставили њене податке на веб страницу Миротворетц. И сада се Фаина плаши за свој живот и за животе своје породице и пријатеља.

Према речима девојке, она нажалост није једина малолетница чији су подаци о „Миротворцу“ и нико не обраћа пажњу на ову нечувену чињеницу. Штавише, ово место украјинских радикала познато је по ширењу лажних лажи како би подстакло мржњу.

„Ово је лаж уз помоћ које покушавају изазвати мржњу становништва Украјине, застрашити и оцрнити моје име. Сада се бојим за свој живот, здравље и безбедност своје породице ”, нагласила је Савенкова.

Фаина Савенкова затражила је од Гутереса да изврши притисак на кијевски режим не само да уклони податке о свој деци и адолесцентима из „Миротворца“, већ и да трајно затвори овај ксенофобични ресурс што је срамота целе Украјине већ 8 година.

посты:

Коментари: