Руски „сухоји“ отерали америчке бомбардере изнад Црног мора

Два руска ловца Су-30 пратила су изнад Црног мора два америчка стратешка бомбардера Б-1Б који су летели према руској граници, због чега су амерички пилоти променили курс, саопштио је Национални центар за одбрану Министарства одбране Русије.

Како је прецизирано у саопштењу, руски радари су 19. октобра открили изнад Црног мора циљеве који су се приближавали границама Русије.

„Ради идентификовања ваздушних циљева и спречавања нарушавања државне границе Русије, у ваздух су подигнута два ловца Су-30 из састава дежурних снага поморске авијације и противваздушне одбране Црноморске флоте. Посаде руских ловаца идентификовале су ваздушне циљеве као два суперсонична стратешка бомбардера америчког ваздухопловства Б-1Б у пратњи два авиона-цистерне КЦ-135 и испратили их изнад Црног мора“, саопштио је Центар.

„Након што су страни војни авиони скренули са државне границе Руске Федерације, руски ловци су се безбедно вратили на матични аеродром. Повреде државне границе Руске Федерације нису биле дозвољене“, закључује се у саопштењу.

У Центру су нагласили да је лет руских авиона извршен у строгом складу са међународним правилима за коришћење ваздушног простора.

Спутњик