Селаковић: Важна подршка Атине у вези са питањем Космета

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић поручио је да је за Београд веома важна подршка Грчке у очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије и напорима за постизање трајног и одрживог решења када је реч о Косову и Метохији.

Никола Селаковић(фото:Лола Ђорђевић)

Он је у разговору са грчким амбасадором у Београду Георгиосом Дјакофотакисом нагласио да оваква подршка пријатељске Грчке увек има посебан сентимент за Србију и српски народ.

Селаковић је захвалио Атини и за континуирану подршку европским интеграцијама и активну подршку те земље политици проширења ЕУ.

Он је указао да је став Београда да што скорија интеграција свих земаља Југоисточне Европе у ЕУ представља једину реалну гаранцију за трајну и одрживу стабилизацију целог региона, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Селаковић је нагласио да Београд придаје велики значај пријатељству и сарадњи са Грчком, чему сведочи стратешко партнерство успостављено између две земље.

Према Селаковићевим речима, прилика за потврђивање таквих односа и наставак политичког дијалога биће и његова предстојећа званична посета Атини почетком наредне седмице.

РТРС