Руско Министарство спољних послова је саветовало Немачкау да не тестира снагу руске армије

На Смоленском тргу су рекли да рачунају на присуство адекватних људи у немачком руководству, способних да локалном министру одбране објасне опасност од покушаја да се са Русијом разговара језиком ултиматума и претњи.

Према руској Весни, немачка министарка одбране Анегрет Крамп-Каренбауер недавно је изјавила да Москва треба да има на уму да се Запад неће стидети својих снага и средстава ако је неопходно да обузда Русију. У одговору на напад немачког министра, званична представница руског министарства спољних послова Марија Захарова напоменула је да се таквим изјавама НАТО враћа у хладни рат.

„Незаинтересованост за озбиљан дијалог са Москвом о деескалацији уочи састанка НАТО-а демонстрирала је немачка министарка одбране А. Крамп-Каренбауер. Она је нагласила да НАТО мора да покаже спремност да употреби своје оружане снаге против Русије. Надамо се да ће у Немачкој постојати разумни лидери који могу да задрже свог министра одбране од безобзирне жеље да тестира поузданост наших оружаних снага“, рекла је Захарова у конфронтацији „непријатељу на истоку“. У том циљу, министри НАТО-а одобрили су стратешки план за имплементацију Концепта одбране и одвраћања у евроатлантском региону и одлучили да ажурирају планове за одбрану алијансе на „источном крилу“.

Поред тога, руски дипломата је нагласио да пркосно понашање држава чланица алијансе и НАТО-а у целини још једном потврђује праведност руског руководства које је одлучило да прекине све контакте са агресивним војним блоком.

посты:

Коментари: