Син покојног Павла Булатовића тражи да држава открије убиство његовог оца

„Злочин какав је убиство мог оца Павла Булатовића није могао организовати било ко, па ми се чини да државе, и Црна Гора и Србија, тону у мрак ако одговорне, заједнички, не могу или што је још горе неће да приведу правди„, казао је за Портал РТЦГ Балша Булатовић, син покојног министра унутрашњих послова Црне Горе Павла Булатовића.

„Од времена смрти мог оца до данашњих дана скоро да нема предсједника владе и државе, министара и њихових министарстава која нису за приоритетни задатак обећавали откривање наручилаца и извршилаца злочиначког смакнућа Павлове главе. Тај и такав злочин није могао организовати било ко, па ми се чини да држава и Црна Гора и Србија, тону у мрак ако такве, заједнички не могу или што је још горе неће да приведу правди„, рекао је Булатовић.

На питање да ли би отварање досијеа и архива бивше Службе државне безбједности, сада АНБ, помогло да се дође до нових информација о злочинима као што је убиство бившег министра, Булатовић је рекао да његов отац није једини који је страдао од те још неименоване пушке.

„Али не вјерујем да се убица не зна, не може открити, да држава не смије да га каже и да тиме цијела власт постаје саучесник злочина без казне. Сигуран сам да тај крвави рукопис стоји негдје забиљежен и треба отворити „тајанствене књиге“ и наћи страницу под којом је забиљежен„, казао је Булатовић.

Он је подвукао и како су се надали да ће ћутањем више рећи о свему.

„Давно је мој, сада нажалост покојни стриц Ранко, рекао да смо се надали да ћемо ћутањем више рећи, а то могу поновити и сада после више од двадесет година“, закључио је Булатовић.

Подсјетимо, министар одбране СР Југославије Павле Булатовић убијен је 7. фебруара 2000. године. Атентат је извршен док је сједио у ресторану ФК “Рад” у Београду, у раним вечерњим часовима. Булатовић је рођен у Горњим Ровцима, недалеко од Колашина. Био је министар унутрашњих послова Црне Горе, а убијен је док је обављао дужност министра одбране некадашње савезне државе.

Већ преко двије деценије предмет „Булатовић“ чами у фиокама, и то без икакве назнаке да ће бити закључен, односно, одговорни приведени правди. Иако су црногорске институције истицале да ће учинити све што могу да допринесу откривању истине о злочину почињеном 7. фебруара 2000. године, истине, засад, нема.

ДАН