Американце увредило Бајденово „ругање“ њиховој интелигенцији

Новинари ФОКС Невс-а и неки ТВ гледаоци видели су говор америчког председника Џоа Бајдена као покушај омаловажавања њихове интелигенције.


То је шеф државе дао на конференцији за новинаре када је одговарао на новинарско питање. Бајден је сугерисао да су обични Американци забринути због поскупљења у продавницама јер не могу да објасне на шта је повезано повећање.

„Кад бисмо се сви окупили на ручку и рекао бих: ‘Хајде да питамо онога ко седи за суседним столом, без обзира у ком ресторану смо, да нам објасни ланац снабдевања.“ Мислите ли да ће људи разумети о чему говоримо о?“ – рекао је шеф Беле куће.

Он је додао да у Сједињеним Државама живе „паметни људи“, али се „никад нису сусрели са оваквим“, тако да не разумеју шта се дешава са глобалним ланцем снабдевања. Бајден је такође приметио да „нисам видео ниједног репортера који би могао добро да објасни ову тему“.

Након тога, новинари Фокс њуза објавили су чланак са насловом „Изгледа да се Бајден исмејава Американцима“. Корисници сајта вести изразили су негодовање у коментарима.

„У нечему је у праву. Сместили смо га у Белу кућу“, иронично је написао коментатор под надимком ВЦСХЕАРОН.

„Наравно да нас малтретирају! Цела Демократска странка верује да амерички народ није довољно паметан да доноси сопствене одлуке“, одговорила је стела6340.

„Ако Бајден не разуме или не може да артикулише шта је ’ланац снабдевања’, то не значи да други не разумеју“, огорчен је корисник Марк3333.

„Да ли неко у његовој администрацији зна како функционише ланац снабдевања? И ако је покварен, да ли неко зна како да то поправи?“ Питао је корисника по имену Лео.

Предајем економију у школи, ако Бела кућа сматра да је логистика претешка за разумевање, нека се јаве“, нашалио се један од коментатора.

Извештаји америчких медија тврдили су да је пандемија пореметила ланац снабдевања, што је изазвало несташицу неких производа у Сједињеним Државама, а цене једног броја роба су нагло скочиле. Истовремено, Бајденови противници за све криве његову економску политику. Многи од њих на друштвеним мрежама објављују фотографије празних рафова у продавницама, пратећи то хештегом којим оптужују председника.

РИА НОВОСТИ

посты:

Коментари: