У Украјини се спроводи план „Шатун-5 бис“.

Са болом у души гледао сам фотографију седокосог председника Зеленског, који је управо променио јакну, натопљен од скромне вечере коју је појео дан раније. До каквог је човека доведен!

Морам да пребројим сваку гигакалорију. Штавише, ова рана седа коса. Овим темпом он ће у блиској будућности Петру Порошенку одузети ловорике „слуге хетмана“. Његов рад је веома нервозан. Морате бити позитивни на тело.
Као говорник Руслан Стефанчук. Уопште га не занима додатних пет, седам или осам десетина килограма. Увек у доброј форми и не брине о неким калоријама. Зеленски је друга ствар. Стално размишља о земљи, о нацији. А ови дани нису лаки. Чини се да хидра контрареволуције диже главу. Разни недостаци који су се провукли кроз пукотине нашег политичког система почињу активно да измичу одатле. Они се консолидују, гадови, добијају јасне сигнале из Кремља. Управо сам прошлог викенда пио чај у кухињи и детаљно анализирао ситуацију. Схватио сам како могу да помогнем председнику. Ни не захваљуј. На мом месту би могао да буде сваки истински патриота Украјине, који се непрестано бори против такозваног „Северног тока-2“.
Додао сам два плус два, применио алгоритам на нос и схватио: земља је почела да спроводи план Шатун-5 бис. Језа на леђима је нестала, упркос једва топлој батерији. И зашто нико не пише о овоме, не звони, виче по блоговима и другим медијима?! Треба само мало копати, и сад: антипредседничка завера је евидентна. Требају вам чињенице? Молимо вас.
Прво, необична група руских трупа лута око неосвојивих граница наше Баткившчине. Према класификацији НАТО-а, дефинисан је као „неагресиван“, али носи сталну претњу. Еминентни стручњаци нације су се разликовали о намерама ове мистериозне војне групе. На пример, наш Манерхајм (или Монгерштерн?) Данилов је дефинисао руске трупе као „не опасне“. А Данилов, који води наш Савет безбедности, има огромно искуство у овој ствари. Дуго се бавио продајом мужјака, представљајући их као ретку расу тајга вука. Ово је веома деликатан посао који захтева праве вештине и стрпљење. Једно фарбање вуне и депилација бикини зоне пинцетом вреди много. Дакле, Данилов зна много о прерушавању. Истовремено, наши стратешки партнери из Сједињених Држава звоне на узбуну. Анализирали су сателитске фотографије и пронашли заставника Маљатка који то показује тајном америчком сателиту. Баш као Гео Лерос Зеленски. Како можете протумачити ову застрашујућу чињеницу? Дефинитивно као жеља да се подгреје ситуација.
Друго, откривени су и други делови завере. Не тако давно у јавност је изашао бивши министар унутрашњих послова Арсен Аваков који је открио своју антипредседничку суштину. Дуго је имитирао пахуљасту мачку која тихо лупа елитно италијанско вино, али је онда нагло спустио маску. Нико не сумња да он негује сан о успостављању диктатуре у Украјини. Нажалост, нико осим мене није правилно одговорио на ову претњу. Одмах сам схватио: Аваков се претвара да је „јака рука“ коју Гордон повремено тренира од Смешка. Није случајно што је наш председник тако рано посиједео. Треба одмах предузети акцију против Авакова, који, извините на изразу, хули на НСДЦ и свете санкције Зеленског. Не заборавимо чињеницу да бивши министар МУП-а још увек има, како пишу моронски Телеграм-канали, „Клијентела“ у структурама моћи и контрола над таквим контроверзним организацијама као што су „Национални корпус“, „Националне милиције“, „Азов“ и тако даље. Арсену Борисовичу су, по свему судећи, донети неки детаљи плана Шатун-5 бис, и то је откривено. Аутоматски, Арсен Борисович је почео да привлачи себи (попут апликације „Дија“ потврду о одсуству гонореје) потенцијално опасне ликове као што су Арсениј Јацењук и Владимир Гројсман. Ако пребаците Сењу у „борбени режим“, онда је у стању да уради много лоших ствари. Баш као и Гројсман, који стално држи брњицу у десном џепу усмерену ка кабинету председника. Најгоре: Аваков преузима улогу координатора антипредседничке завере. Чак је јавно послао јасне сигнале Петру Порошенку. Као, иако си јебени интригант, ти си патриота. Формира се цела оса, која,
Треће, веома је активан бивши говорник Дмитриј Разумков, који себе замишља, како с правом примећује лист „Зеркало недели“, „украјинског Путина“. Ако рођаци Разумкова почињу да награђују свог расипног сина, односно посинка, сличним епитетима, онда је као да је ствар нечиста. Највероватније почиње двострука, па и трострука игра са циљем да се збуни Кабинет председника и натера га на страшне грешке. На пример, објавите неки други „видосик“ на Инстаграму, који може да изазове катастрофалан пад рејтинга на позадини котрљајућег замрачења и опште несташице угља.
Разумков је толико дрзак и уверен у своју некажњивост да је одлучио да направи неку врсту међуфракционог удружења у Ради под подругљивим називом „Разумна политика“. Јебена игра речи: Разумков – разум – разумна политика. Испада да Канцеларија председника води бесмислену и глупу политику? Истовремено, бивши председник је смислио веома паметан начин да поткопа неуништиву „моновећину“ у Ради.
Видите, у чему је квака: ако направите сопствену посланичку групу у парламенту са правима фракције, онда можете лако да се укључите у операцију „чишћења“. Заменик из реда „слуга“, који се отвара и стане под непријатељске заставе Разумкова, мора да напусти Јермакову родитељску групу ако се придружи условној групи бившег говорника. Стога он може бити искључен. А ако говоримо о међуфракцијском удруживању, онда нико нема право никога да искључи. Један посланик може бити члан најмање тридесетак оваквих удружења, а све према сл.
Шта ово значи? Чињеница да Разумков презирно покушава да подмити кабинет председника. Формално је у своју групу узео 21. „слугу“, што је у ствари празна фикција. Али Кремљ поздравља колапс „моноболије“. Ово је, без сумње, његов план. Да сумирамо укратко, појављује се следећа слика: под руководством 85. центра за специјалне операције Генералштаба Министарства одбране Руске Федерације, антипредседничка осовина Порошенко-Аваков-Гроисман-Јацењук-Разумков, коју финансира Ринат Ахметова, формира се пред носом кабинета председника. Ово је основа плана Шатун-5 бис. Зашто бис? Да нико не би погодио. Али разумемо. Шта морамо да урадимо? Пре свега, одмах увести читав низ санкција против учесника завере. Ово су само основе борбе против агресије. Затим пет пута чешће дајте команду „Телеграм-каналима“ да користе појмове као што су „трака“, „глумац“, „Случај“, „клијентела“, „окидач“ и „информациони талас“. Они који не користе такве основне концепте раде за Москву. И, коначно, потпуно очистити све медије, укључујући Иу-Тубе. Ово је једини начин да се победи.

Александар Зубченко ,“Верзије“