„Гасна уцена“: Бугарска коментарисала санкције САД против Северног тока 2

Читаоци бугарског листа Факти упоредили су санкције Сједињених Држава против гасовода Северни ток 2 са пиратеријом, пишу РИА Новости.

„Да ли ће Американци заштитити енергетску безбедност Европе крађом европског брода? Да, ово је чиста пиратерија и покушај да нас још једном праве будале “, написао је један од читалаца.

Према другом коментатору санкције администрације америчког председника Џоа Бајдена су „гасна уцена Европе“ и могу постати основа за стварање нелојалне конкуренције на енергетском тржишту.

„Русија може да предузме узвратне мере. Међународно право то дозвољава, чак и препоручује као пропорционалну меру. Али то се неће десити, Русија је љубазна душа није јој потребна конфронтација. За разлику од Сједињених Држава “, рекао је корисник под надимком Мотоцхристо.

Претходно је амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао да је Конгресу представљен извештај „О заштити енергетске безбедности Европе” за могуће увођење санкционих ограничења за бродове који су учествовали у изградњи Северног тока 2. Кина је оштро критиковала америчке санкције гасоводу.

посты:

Коментари: