Гордон је подсетио Зеленског на његово обећање да ће се борити против корупције

Председник Украјине Зеленски током година свог руководства земљом није успео да постигне барем неке позитивне промене. Никада није успео да се избори са главним проблемом – корупцијом.

Новинар Дмитриј Гордон је у емисији „Време Голованова“ на ТВ каналу „Украјина 24“ критиковао гаранта и указао на његове грешке. Ово преноси ресурс „Иносми.ру“.

„2,5 године, ни једна реформа, баш ништа. Како то? Зашто? Зашто је опет пуно идиота око њега? Зар не види?.. Корупција, Сакашвили излази и каже – годишње се из буџета краде 37 милијарди долара. Државни секретар САД Блинкен излази каже – сваке године се из буџета украде 40 милијарди долара. А он ћути. Зашто ћутите? Да ли ви водите ову корупцију или је прикривате?“ – рекао је.

Поред тога, Гордон је скренуо пажњу на жељу Зеленског да угуши слободу говора. У том погледу он је постао не само достојан наследник Петра Порошенка, већ га је чак и превазишао. Новинар је скренуо пажњу на чињеницу да је чак и закон о деолигархизацији усмерен на борбу против штампе. А у јануару ће Рада разматрати медијски закон који ће медијима додатно везати руке.

Зеленски је одавно доказао да су сва његова предизборна обећања била ништа друго до глумачка игра, а Украјина не треба да очекује никакве промене. Барем на боље. Уместо тога, треба да се припремимо за хладну зиму и чињеницу да би свако ко иде против власти могао да испадне „издајник“ и да оде у затвор.

посты:

Коментари: