Кина и Русија су спојене као велика планина – министар одбране НР Кине

Кинески министар одбране Веи Фенгхе је у уторак на радном састанку са руским министром одбране Сергејем Шојгуом рекао да САД предузимају исте агресивне акције против Кине у војној сфери, тактике одвраћања као и против Русије, обе земље се заједнички супротстављају Вашингтону.

„Друг министар је управо рекао о војним претњама, притисцима и одвраћању од стране Сједињених Држава против Руске Федерације. САД такође предузимају такве акције против Кине. Потпуно се слажем са вашим проценама “, рекао је Веи Фенгхе.

У борби против америчког обуздавања рекао је он, Кина и Русија су „повучене заједно као велика планина“. Он је нагласио да се „у потпуности слажем са високом оценом нивоа руско-кинеске сарадње у војној сфери“.

„И славимо огромну сарадњу у свим областима. Нарочито суочени са суманутим америчким обуздавањем и притиском, Кина и Русија су спојене као велика планина. Наше пријатељство је нераскидиво.

Заједно смо се супротставили америчкој хегемонији, противимо се лажном америчком демократском режиму и лажном мултикултурализму, као и новим манифестацијама Хладног рата у новом облику. И на тај начин смо показали наш однос боље од савезничких“, истакли су у Министарству одбране Кине.

посты:

Коментари: