За САД је важно да одржавају оружани сукоб у близини руских граница – Слуцки

Леонид Слуцки председник одбора за међународне послове руске Државне думе рекао је да Вашингтон има посебне користи од сукоба у Донбасу који се граничи са руском територијом.

Раније је Тхе Вол Стрит Журнал писао да САД нису успеле да убеде европске земље да Москва наводно спрема напад на Украјину. Постало је познато да Вашингтон одржава брифинге како би Европу упознао са „агресивним плановима Русије“.

„У ствари, Вашингтон наставља да тестира снагу европског суверенитета и његову спремност да га жртвује зарад озлоглашене евроатлантске солидарности. Али питање је: да ли су америчке дипломате говориле о томе како Украјина, под америчким патронатом доследно саботира примену Минских споразума? Или о томе како Кијев користи борбене дронове у Донбасу?“, рекао је Слуцки на свом Телеграм каналу.

Према речима депутата Вашингтон је далеко од успостављања мира у Украјини и решавања ситуације у Луганској и Доњецкој Народној Републици. Слуцки је нагласио да је важно да САД „одрже активну фазу сукоба у близини руских граница како би оправдале ширење НАТО-а на исток и прекомерну активност алијансе у Црном мору“.

„Међутим, ово је веома опасна ситуација, а опасна је и за америчке савезнике у Европи. Сигуран сам да постоји и свест о стварности, нису сви љубитељи антируске митологије и слепо следе Вашингтон. И стога, иницијатива председника Русије о гаранцијама безбедности постаје све хитнија. Штавише, како ријалити показује, говоримо о безбедности нашег заједничког европског континента “, резимирао је политичар.

посты:

Коментари: