ПУТИН ПОНОВО ПОМОГАО СРБИЈИ! Добили смо невероватну цену гаса!

Председник Србије Александар Вучић саопштио је након разговора са руским председником Владимиром Путином да ће цена гаса остати иста – у наредних шест месеци биће 270 долара.

„Разговарали смо о много тема, три сата смо разговарали… Он је схватио колики је значај гаса за нашу земљу, и цена, и количина. Постигли смо нешто што смо покушали и председник Путин је показао пријатељство према Србији… Добили смо невероватну цену од 270 долара по кубном метру гаса у наредних шест месеци, као и повећање количине гаса и флексибилност за коју сам посебно молио – рекао је Вучић.

Бајатовић је, каже Вучић, скакао од среће, а Путин је пред председником Србије звао све редом како би се резултати постигли што пре.

„Путин ми је рекао: „Александре, решење ће бити добро“, а и после 6 месеци, чини ми се, да ћемо имати изузетну цену и повећање обима, али и флексибилност.

Додаје да се на овај начин штеди више од 300 милиона евра, што је, каже, један национални стадион, а добили смо и сигурност за снабдевање.

„Био је и више него фер, капа доле председнику Путину, велико хвала! Разговарали смо о много тема, три сата смо разговарали… Он је схватио колики је значај гаса за нашу земљу, и цена, и количина. Постигли смо нешто што смо покушали и председник Путин је показао пријатељство према Србији… Добили смо невероватну цену од 270 долара по кубном метру гаса у наредних шест месеци, као и повећање количине гаса и флексибилност за коју сам посебно молио – рекао је Вучић и додао:

„Русија ће наставити да подржава Србију по питању КиМ. Путин је имао око 90 питања за мене из различитих области, ја сам имао својих 10 обимнијих тачака. Разговарали смо о КиМ, дуго смо причали о ситуацији у целом региону, о притисцима, о непостојању жеље код Албанаца за дијалогом. Разговарали смо о изградњи железница. Упознао сам га са различитим променама односа у региону.

„Пажљиво, детаљно и темељно смо разговарали. Разговарали смо о железницама, БГ возу и његовој комплементарној изградњи са метроом, разговарали смо о радио фармацији, о војно-техничкој сарадњи – каже председник.

 

Замолио је Путина, додаје, да се убрза реализација одређених договора, посебно допремање тзв. корнета (лансирне рампе) у Србију.

„Рекао сам да не жалимо и не кукамо када наше комшије добијају наоружање на поклон и купују најмодерније авионе. То је њихов посао и честитамо им, али наш посао је да не смемо да будемо слаби и џак за ударање. Морамо да будемо веома, веома снажни“ – рекао је Вучић.

Било је речи и о култури, сарадњи позоришта, боксу, руским стручњацима у овој области у Србији…

Истиче да је разговор био одличан, с обзиром на то да је у Русији тежак дан због трагедије у руднику.

„У једном таквом дану, нашао је времена за Србију. Свака му част на томе“ – рекао је Вучић.

Вучић се још једном захвалио Путину због одличне цене гаса.

„То је велика ствар за Србију, хвала му на томе. Показао је да смо прави пријатељи. Увек можемо да рачунамо на пријатеље, али морамо да се понашамо одговорно и озбиљно“ – рекао је Вучић.

Интермагазин

посты:

Коментари: