САД: Пентагон отвара канцеларију за НЛО

Након непотпуних извештаја Пентагона из јуна, у којима је америчка влада признала да не може да објасни већину неидентификованих ваздушних сусрета, министарство одбране САД је одлучило да отвори канцеларију за НЛО инциденте.

epa05534757 A handout image issued by US Navy, showing the sunrise early 11 September 2016 at the Pentagon prior to a ceremony to commemorate the 15th anniversary of the Sept. 11, 2001 terror attacks. The American flag is draped over the site of impact at the Pentagon. In 2008, the National 9/11 Pentagon Memorial opened adjacent to the site, located on Boundary Channel Drive in Arlington, Va., and commemorates the 184 lives lost at the Pentagon and onboard American Airlines Flight 77 during the terrorist attacks. EPA/DAMON MORITZ / HANDOUT EDITORIAL USE ONLY

Објава од уторка увече ће значити да се покреће Група за идентификовање ваздушних објеката (АОИМСГ), која ће бити под одсеком министарства одбране за обавештајне податке и безбедност.

АОИМСГ ће радити за министарство одбране и целу америчку владу како би „открила, идентификовала и објаснила објекте од интереса у америчком ваздушном простору, и да процени да ли постоје претње за безбедност летења и националну сигурност“, према објави документа министарства одбране САД.

Ник Поуп, бивши истражитељ НЛО за британско министарство здравља, рекао је да поздравља потез, који би требало да значи бољу координацију између више страна.

„То додатно дестигматизује ово питање признавањем импликација на националну безбедност“, рекао је Поуп за „Дејли мејл“.

У јуну је Пентагон објавио извештај о Радне групе за идентификацију непознатих објеката, али није понудио објасњење за 143 од 144 догађаја од 2004. године, додаје британски лист.

НСПМ

посты:

Коментари: