Више од 25.000 новозаражених, рекордан број

Чешка је данас пријавила највећи дневни пораст нових инфекција ковида-19, јер је број случајева први пут премашио 25.000, што је извршило додатни притисак на болнице.

Чешко министарство здравља пријавило је 25.864 нових случајева корона вируса, док је број хоспитализованих оболелих од ковида скочио на око 5.600, са мање од 1.000 пре месец дана, преноси агенција Ројтерс.

То је и највећи број од априла, али испод је максимума од 9.551.

Болнице у неким чешким регионима суочене су са већом навалом пацијената него у претходном таласу, а један источни регион је јуче најавио мере за ограничавање друштвеног живота на две недеље.

Земља са 10,7 милиона становника има четврту највећу стопу заражавања ковидом у свету по глави становника, према подацима портала „Our World in Data“, јер је Европа поново епицентар пандемије.

Чешка влада је недавно увела нове мере које забрањују невакцинисаним људима да посећују ресторане, биоскопе и друге услуге попут фризера, са циљем да повећа број вакцинисаних будући да у вакцинацији заостаје за многим земљама у Европској унији.

Одлазећа чешка влада жели и да уведе обавезне вакцине за особе старије од 60 година и неке професије, попут здравствених радника.

РТВ

посты:

Коментари: