Ле Пен сматра да је НАТО неспособан да прихвати нове земље

НАТО сада није у стању да прими нове чланове у своје редове. Ако Алијанса заиста жели да јој се придружи Украјина, онда Турска мора бити избачена из ње.

Ову тачку гледишта делила је и лидерка француске ултрадесничарске партије Националне асоцијације Марин ле Пен, преноси „Главред”. Осим тога она је у интервјуу за Рзецзпосполита признала да не верује у хорор причу о скорој инвазији Русије на Украјину.

Ле Пен је скренула пажњу на то да је блок данас у таквом стању да нема смисла говорити о његовом ширењу. У сваком случају НАТО то неће моћи.

Што се тиче рата који Запад и Украјина енергично понављају он се неће догодити. Ле Пен је нагласила да Русија никада неће покренути напад на суседну државу. У најмању руку руски председник Владимир Путин никада неће направити такву грешку. Москва је више пута изјављивала да неће предузимати агресивне акције против Украјине.

Ле Пенова је такође рекла да Европа и Запад крше историјски образац: Украјина је увек била део зоне утицаја Русије, а сада САД активно покушавају да уђу тамо. Последњих година је доказано да је ова стратегија довела до катастрофе и покварила логичан ток ствари.

посты:

Коментари: