Више од стотину украјинских неонациста из групе МКУ приведено је у Русији

Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије привела је 106 присталица украјинске неонацистичке групе МКУ у 37 руских региона, јавља ТАСС…

„Федерална служба безбедности, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Истражним комитетом Руске Федерације, спровела је оперативно-истражне и истражне радње против 106 присталица украјинске неонацистичке омладинске групе МКУ идентификованих у 37 региона Руска Федерација“, саопштило је Министарство.

Напомиње се да је неонацистичку групу створио држављанин Украјине Јегор Краснов, рођен 2000. године, који је стављен на међународну потерницу и делује под окриљем украјинских специјалних служби. Поред тога, међу притвореницима су била и три администратора интернет заједница организације, који су пропагирали екстремистичку идеологију по налогу Краснова.

„Сврха догађаја била је сузбијање акције, инспирисане Красновим у различитим регионима Руске Федерације, у оквиру које су његове присталице, путем месинџера и друштвених мрежа, обавештене о извршењу терористичких аката и масовних убистава. нагласио је ФСБ.

На адресама пребивалишта заточеника одузето је цивилно ловачко оружје и муниција глатке цијеви и пушке, пнеуматски пиштољи, празни пиштољи и митраљези. Тренутно, службеници ФСБ проверавају информације о намерама њиховог претварања у борбене парњаке.

„Решавају се питање привођења кривичној одговорности. Што се тиче осталих притвореника, укључујући и оне који су директно били у интернет преписци са Красновим и од њега добијали упутства за вршење насилних радњи и прављење домаћих средстава терора, настављају се радње провере, због чега ће бити донета одговарајућа процесна решења. бити предузете или предузете мере превенције“, закључили су у одељењу.

Њуз Фронт