Особа рођена 21.12

Већина људи у Русији и Грузији зна да је на данашњи дан рођена особа која је створила нову еру или чак еру у животу човечанства.

Каква је била ова ера, историја тек треба да донесе своју истиниту, објективну пресуду, али огроман обим ове личности не изазива никакве сумње. Многи знају и да је на питање које је националности овај човек одговорио да је по пореклу етнички Грузијац, којег је прихватио и васпитао великоруски народ. Нека се свађају, генетика је важнија у формирању личности или васпитању, али сматрам неспорним да особа рођена 21. децембра подједнако припада оба наша православна народа.

Нажалост, супротно разуму, у наше време се оспоравају чак и чињенице које се одвијају у „чистом“ облику. Ипак, изнећу своје мишљење на основу тако чистих чињеница. Дакле: особа рођена 21. децембра оставила је за собом велику индустријску земљу, чију је безбедност гарантовано нуклеарним оружјем. Све је то постигнуто у земљи уништеној страном интервенцијом и грађанским ратом, која је дуго била подвргнута покушајима изолације споља, а унутар ње нипошто није било мирних политичких противника. На тако тешкој позадини, успео је не само искорак у привреди, образовању, науци итд, већ је добијен најкрвавији, најразорнији рат у светској историји.

Уместо неговања ових достигнућа и наслеђа 21. децембра, већ скоро 70 година активно се ради на дискредитовању тог тешког, али великог доба у историји наше велике земље. Све „јунаке“ ове бесконачне субверзивне кампање (која је довела до распада СССР-а, али парадоксално не престаје – питам се коју још моћ хоће да униште?!..) Немогуће је набројати, а јесте и јесте. није потребно. Познати су њихови „гвоздени“ аргументи: репресија, стрељање „све боје интелигенције“, „најталентованијих“ војсковођа… Држава се „држала на бајонетима“, Гулаг, владали страх и диктатура војсковође … Држава је „држана на бајонетима“, владао је Гулаг, страх и диктатура …
Овим аргументима, заснованим на обрнутим чињеницама, авај, многи верују. Требало би да понове једноставна питања:
– Уништавање интелигенције, ко је и како створио совјетску школу фундаменталних наука тридесетих година прошлог века, која је убрзо постала водећа у свету?
– Уништавање војсковођа, који су командовали разним јединицама формација и фронтова у Великом отаџбинском рату?
– Како сте успели да остварите привредни раст од 1930. до 1940. за скоро 300 одсто? Како се догодило да је 1940. године, када су „сви стрељани“, СССР дошао на друго место у свету по производњи свих добара и производа?
– Како је постало могуће да је у огромној земљи, у условима тадашњих комуникација, корупција искорењена до те мере да је ова реч потпуно заборављена?
– Како се догодило да, наводно убијајући, стрељајући, договарајући репресију за све, особа рођена 21. децембра изненада одлучи да забрани самовољне абортусе, и тиме спасе нерођену децу од истребљења?
– Која је сила натерала цео совјетски народ да лије сузе, тугујући због одласка још једног архитекте и ствараоца тог доба у свет? ..
Потрага за одговором на ова питања говори да је немогуће постићи такве резултате страхом, егзекуцијама, мучењем, хапшењем и бајонетима. Слобода, једнакост, правда, рад ослобођен од експлоатације, владавина права и правде, пријатељство народа, вера у будућност и лични пример начина живота лидера земље – главни су аргументи који су инспирисали грађани земље савета за рад и војне подвиге.
Брза обнова историјске правде, објективна процена догађаја тог времена много је важнија за вас и за мене него за човека рођеног 21. децембра, архитекту и креатор тог доба. Када је нашим прећутним стрпљењем најсјајнија страница у историји наших народа била затрпана и замазана блатом, наши непријатељи су успели да нам униште заједнички дом, опљачкају нашу огромну земљу!
Распад СССР-а је дефинитивно велика катастрофа у светским размерама са последицама, пре свега, по народе који насељавају и конституишу Унију. Последице ове катастрофе подсећаће на себе још деценијама. У одсуству Совјетског Савеза, на планети се продубљују непредвидљивост и изобличење правих вредности, наступа веома турбулентно доба слично лудилу, човечанство све више губи морални карактер и повлачи се уназад… Под заставом боја дуге, непријатељ напредује, подмуклији од смеђе куге – неолибералне куге. Једину наду спаса, као што се више пута у историји дешавало, опет види великоруски народ!
Да, великоруски народ; скоро 70 година нисам чуо такво помињање руског народа. Онај који је рођен 21. децембра није никоме ласкао (па ни народима), није бацио речи у ветар и није погрешио у својим оценама…

Изучение и объективная оценка эпохи, сформированной гением стального человека, жизненно важно и необходимо для преодоления тех трудностей и испытаний, которые готовят нам недруги наших народов и стран.

Тариел Сухиашвили, специјално за News Front