Вучић: Наша обавеза је да помажемо Републици Српској

Председник Србије Александар Вучић рекао је у интервјуу за РТС да Влада Републике Српске и Србије не морају да се слажу по сваком питању, али да „Србима морамо да помажемо„.

„Не водимо политику Републике Српске. Разговарам о свему са Милорадом Додиком, не слажем се са санцкцијама, не зато што сам Србин, природно би то било, свим најважнијим међународним представницима сам рекао да је то катастрофа што су урадили јер има много питања на које нема одговора. Ентитету РС отимате овлашћења“, рекао је Вучић.

„Никада нећу рећи ништа што би могло да нашкоди Републици Српској, нити било коме у Републици Српској. Никоме нећу у Републици Српској да наштетим. Шта ме брига шта од мене очекује неко други? Понашам се у складу са интересима Србије“, јасан је Александар Вучић и додао је да је наш посао да очувамо стабилност у региону, а не да се додворавамо.

„Шта год да кажем, никад никоме неће бити довољно добро, ни у Сарајеву, Загребу, Приштини“, сматра он.

„Ми свој посао радимо, и Додик и Цвијановић, али и сви опозициони лидери су фер када кажу да Србија и Српска никада нису боље сарађивале. Не морамо ми у свему да се слажемо, наша обавеза је да им помажемо. Имамо наше законе и природне обавезе, не нарушавајући интегритет Босне и Херцеговине“, закључио је Вучић.

ИН4С